Parks and Trails Legacy Advisory Committee

Bloomington Civic Plaza

Haeg Conference Room 1800 West Old Shakopee Road Bloomington, MN 55431 December 7, 2017

A G E N D A

| 9:30 AM | Introductions and Welcome (30 mins; chair Brook Maier) Welcome and introductions Housekeeping Approval of Agenda (with member identification of any conflict of interest on agenda items. See 'Parks and Trails Legacy Advisory Committee - Member Expectations and Statutes', 3.3 to 3.7) Approval of Minutes from October meeting |
|----------|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 10:00 AM | 2. Welcome and overview from Randy Quale, Bloomington Parks and Recreation manager (30 mins) |
| 10:30 AM | 3. Legacy agency liaisons updates (15 mins; Emmett Mullin, Renee Mattson, Laura Preus) |
| 10:45 AM | 4. 2017 Work-planning item – 2018 events (60 mins; Bob Bierscheid, all) |
| 11:45 AM | 5. 2018 Committee Meeting dates and locations, and officer selection (30 mins, Brook, Paul Purman) |
| 12:15 PM | lunch |
| 12:45 PM | 6. 2017 Work-planning item – Shared Outcomes reporting (45 mins; liaisons) |
| 1:30 PM | 7. Subcommittee break-out sessions, and report out. We plan to focus on 2018 events topics. (30 mins meetings; 15 minutes report out) |
| 2:15 pm | 8. Updates (15 minutes, as needed). New member recruitment process Integrated website Next meeting – February 15. Location: To be determined, hosted by Met Council. Other? |

2:30 pm

9. Adjourn

The normal year schedule would be:

February 22 (regular schedule, 4th Thursday)

April 26 (day before the 2nd regional celebration, at the College of St. Benedict)

June 28 (day after the 8th and final regional celebration, in Duluth)

August 23 (this coincides with State Fair)

October 25 (regular schedule, 4th Thursday)

December 6 (typical December meeting, 1st Thursday)

So the liaisons propose this 2018 schedule (five regular meetings, plus eight special regional meetings)

February 15 (3rd Thursday, 10 weeks after Dec 2017 regular meeting) – Met Council host (why: regular meeting date of 2/22 is right after the legislative session begins. This date also works better than Feb 8, which conflicts with MNUSA Rendezvous. Having Met Council host (out of normal turn) keeps staff closer to the capitol right before session)

April 12 (2nd Thursday, 8 weeks after Feb meeting, and two weeks before second regional meeting) – DNR host

July 12 (2^{nd} Thursday) – GM host. (We could also do the 19^{th} if that's better. Just want to have a meeting <u>after</u> the conclusion of the regional meetings and <u>before</u> the State Fair).

October 25 (regular schedule, 4th Thursday) - DNR host

December 6 (typical December meeting, 1st Thursday) – Met Council host